Julrevben Revbensspjäll

Julrevben
Betygsätt julrimmet:

Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen.

Julrevben, detta behöver du:

  • 2-3 kg Tjocka revben
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morrötter
  • Salt, mycket!

Glaze detta behöver du:

  • 1 dl Ketchup
  • 1 dl soja, japansk
  • 1 dl råsocker eller brunt farinsocker
  • 1 dl Flytande honung
  • Ingefära, en bit färsk eller dynga i en del pulver, smaka av.
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Fyll en stor kastrull med vatten, lägg i lök, morrötter, vitlök och salt
  2. Koka revbenen ca 2 timmar ihop med grönsakerna, tills köttet blivit mört och nästan faller av benen.
  3. Ta upp revbenen och låt vila en stund innan du penslar dom med glaze. Revbenen kan även läggas i kylen så penslar du dom med glaze strax innan ni ska äta dom. Då blir dom härligt saftiga och fina.
  4. Rör ihop alla ingredienser till glazen, riv ner vitlöken och blanda runt
  5. Lägg dom sen på grillen i ca 30 minuter, pensla på glaze ett par gånger under tiden.
Facebooktwittergoogle_plusmail