Grovkornig senap

Julsenap

Här kommer ännu ett recept på senap till jul.

Detta är en grovkornig senap som går snabbt att göra. Sen ska den stå i kylen till dagen efter så att senapsfröna får sätta sig och mjukna.

Grovkornig senap till julen

Grovkornig osötad senap:

  • 1 dl bruna senapsfrön
  • 1/2 dl gula senapsfrön
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk finkornigt havssalt
  • 1 tsk rörsocker

Blanda båda senapsfröerna i en mortel och krossa och mal dem.

Tillsätt vatten, lite i taget och mortla till önskad grovlek. Det blir ganska lös, men när senapsfröna sedan sväller blir den fastare.

Blanda ner vinäger, salt och socker och häll upp senapen i en glasburk. In med den i kylen och använd den dagen efter.

Smaklig måltid ?

Facebooktwitterlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.