Julrevben

Julrevben

Julrevbenen är som mycket annat en tradition på julbordet. Här kokar jag dom först och lägger dom sen på grillen.

Recept:

  • Koka först revbenen i ca 3h.
  • Rubba revbenen och låt stå ca 1h
  • Penzla på glazen och lägg på grillen ytterligare ca 30 min. Pensla glaze efter ca 15 min och när dom är klara.

Rubben till revbenen:

4 tsk Vitlökspulver

2 tsk Chiliflingor

2-4 msk Paprikapulver (beroende på styrka)

2 tsk Svartpeppar

2 msk Flingsalt

Glaze till revbenspjällen:

Glaze inspirerad från Leila.

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl soja, japansk
  • 1 dl mörk muscovadosocker
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 bit ingefära, färsk (eller ca 2tsk finmalen)
  • 2-3 klyftor vitlök

GOD JUL och smaklig måltid!

Facebooktwitterlinkedinmail