Julrevben
Julrevbenen är som mycket annat en tradition på julbordet. Här kokar jag dom först och lägger dom sen på grillen.
Recept:
- Koka först revbenen i ca 3h.
- Rubba revbenen och låt stå ca 1h
- Penzla på glazen och lägg på grillen ytterligare ca 30 min. Pensla glaze efter ca 15 min och när dom är klara.
Rubben till revbenen:
4 tsk Vitlökspulver
2 tsk Chiliflingor
2-4 msk Paprikapulver (beroende på styrka)
2 tsk Svartpeppar
2 msk Flingsalt
Glaze till revbenspjällen:
Glaze inspirerad från Leila.
- 1 dl ketchup
- 1 dl soja, japansk
- 1 dl mörk muscovadosocker
- 1 dl honung, flytande
- 1 bit ingefära, färsk (eller ca 2tsk finmalen)
- 2-3 klyftor vitlök
GOD JUL och smaklig måltid!



