Julskinka

Julskinka på grillen!

Grillad julskinka

Grillad julskinka

Att grilla julskinkan är egentligen ingen konst. Det gäller bara att man har koll på att temperaturen hålls jämn i grillen.

Köp givetvis den finaste skinkan du kan hitta, vira sen in skinkan i aluminiumfolie och grilla den på indirekt värme.

Lägg den sen på grillen, (grilltemperatur ca 130 °C ). Grilla den till en temperatur av 68°C. (räkna ca 1h per kilo skinka)

Låt skinkan vila ca 15 minuter i folien med stektermometern kvar i köttet. Eftervärmen gör att skinkan kommer gå upp ett par tre grader till.

Griljera sen skinkan i ca 200°, med en klassisk blandning enligt nedan.

Griljering:

1 ägg

1 msk senap

1 msk fransk senap

1 msk socker

½ dl ströbröd

Njut sen av den varma goda skinkan på en vörtbrödmacka, kall öl och snaps!

Smaklig måltid!