Julköttbullar

Publicerat
3.8/5 - (10 röster)

Julköttbullar

2 kg blandfärs

4 ägg
2.5 dl vispgrädde
3 msk skånsk senap
1.5 dl ströbröd
2 gul lök eller 3-4 tsk lökpulver
2 kg blandfärs
salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano

  1. Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
  2. Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Blanda i lök – eller lökpulver, om du använder det, samt färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt. Ha en bunke ljummet vatten bredvid att doppa händerna i för lättare hantering. Rulla små fina köttbullar.
  3. Teststek en köttbulle och smaka av. Komplettera med mer kryddor om du tycker det behövs – hur mycket salt och peppar man föredrar är väldigt individuellt. Stek köttbullarna i smör så de får fin yta. Ska de frysas in och värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.