Julköttbullar

Publicerat
3.8/5 - (11 röster)

Julköttbullar

 

2.5 kg blandfärs
4 ägg
2.5 dl vispgrädde
3 msk grov senap
1 dl ströbröd
2 gula lökar
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Oregano

Krydda efter smak och tycke

  1. Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd.
  2. Riv gul lök på stora hålen på ett rivjärn. Blanda i lök samt färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge.
  3. Ha en bunke ljummet vatten bredvid att doppa händerna i för lättare hantering. Rulla små fina köttbullar.
  4. Teststek en köttbulle och smaka av. Komplettera med mer kryddor om du tycker det behövs – hur mycket salt och peppar man föredrar är väldigt individuellt. Stek köttbullarna i smör så de får fin yta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.