Julsenap

Julsenapen

Julsenap kan man göra i massa goda varianter, men här kommer en klassisk variant.
Ingredienser:

    • 28 gram gula senapsfrön
    • 28 gram bruna senapsfrön
    • 1,5 dl vatten
    • 0,5 dl rapsolja
    • 1 msk socker
    • 1 msk honung
  • 1 tsk ättikssprit 12 %

Tillagning:

      1. Sjud senapsfröna med vattnet under lock i ca 10 minuter,tills fröna har svält ihop med vattnet .
      2. Mortla senapsfröna några i taget eller mixa i drinkmixer. Tillsätt olja, socker, honung och ättika och mixa eller mortla senapen så grov du vill ha den.
      3. Förvara i kylen, gärna över natten.
Facebooktwitterlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.