Årets julklapp 1992

Betygsätt gärna page

Årets julklapp 1992 blev TV-spelet

1992 blev TV-spelet utsett till årets julklapp. Jag vet inte om det låg någon sanning i det men nu för tiden är det en av de bästa julklapparna enligt många. Ett hårt paket som innehåller många timmars underhållning.

TV-spel, eller videospel, är en typ av Datorspel där en hårdvara (kopplas till en TV. Spelen i sig skiljer sig i teorin inte från PC-spel– många speltitlar ges ut till både Persondator och spelkonsoler. De nuvarande moderna TV-spelskonsolerna är Wii eller Xbox_360 och Playstation_3.

Den första spelkonsolen för hemmabruk var Magnavox Odyssey, som tillverkades av Magnavox och släpptes 1972 i USA

Två stora så kallade TV-spelskrascher har inträffat sedan dess. Den första inträffade 1977 och orsakades av att marknaden översvämmades av mer eller mindre lagliga pongkloner och brist på förnyelse. Företaget Atari lyckades med att ta sig genom som skulle bli normsättande och starta en våg av nya TV-spel. Under slutet av 1983 och i början av 1984 kom nästa kris, som berodde på en kombination av sviktande ekonomi, bristande förnyelse och lanseringen av billiga hemdatorer, datorspelens intåg. Denna gång var det Nintendo med sin Famicom satte igång TV-spelsmarknaden igen.