Årets julklapp 1988

Betygsätt gärna page

Årets julklapp 1988

1988 var första gången Årets julklapp utsågs. Den produkt som fick äran var bakmaskinen. är en köksmaskin som bakar bröd. Maskinen blandar ingredienser till en deg, knådar degen, jäser och gräddar brödet automatiskt. Den är typiskt utrustad med ett ur eller en timer med vilken man kan ställa in när brödet ska vara färdigt, så att det går att servera nybakat och varmt till frukost.

Bakmaskinen utsågs i Sverige till årets julklapp 1988 av Handelns utredningsinstitut. Den minskade dock snabbt i popularitet under 1990-talet, för att åter bli populär mot slutet av 2000-talets första decennium.

Jag har inte haft en bakmaskin i min ägo. Vad jag vet ej heller ätit bröd som bakats av en, eller varit med vid en julklappsutdelning där en bakmaskin givits bort.

Vid något enstaka tillfälle har jag hört någon hylla tingesten, men där har det oftast handlat om bakmaskiner som stått och samlat damm.

Ska man baka bröd och det ska man göra, så ska man göra det själv. För hembakt är utan tvivel det bästa och godaste brödet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.